Cursus ‘Tekenen zonder talent’

Gebaseerd op de methode Betty Edwards

Cursus Tekenen voor beginners en gevorderden op woensdagochtend: “Natuurgetrouw Tekenen zonder talent” 

“Daar heb ik geen aanleg voor” is een vaak gehoorde opmerking als het over tekenen gaat. Of: “Ik krijg nog geen rechte lijn op papier”. Tekenaar en docent Jacco van Dam zal in zijn nieuwe tekencursus voor beginners laten zien dat je geen speciaal talent nodig hebt om natuurgetrouw te kunnen tekenen. “Natuurlijk wordt niet iedereen een Rembrandt of een Picasso maar tekenen is een vaardigheid die iedereen tot op zekere hoogte kan leren”, aldus de docent, “Het probleem is dat veel mensen niet weten hoe ze moeten kijken, want om te kunnen tekenen moet je anders leren kijken dan je gewend bent”. In deze cursus leert men zich dit ‘zien als een kunstenaar’ stap voor stap eigen te maken om zodoende beter te kunnen tekenen. “Maar het is meer dan dat” vertelt de docent enthousiast, “Door te tekenen ga je meer en beter zien, het verrijkt je leven. En ook al vergt het tekenen soms behoorlijk wat concentratie, het werkt gek genoeg vaak juist ontspannend”. De afwisselende oefeningen die in de cursus aan de orde komen zijn deels gebaseerd op de befaamde tekenmethode van Betty Edwards. De interessante inzichten die deze methode biedt maakt de cursus ook de moeite waard voor meer gevorderde tekenaars of mensen mét talent. Veel materiaal heeft men voor deze cursus overigens niet nodig; slechts potlood en papier voldoen. Desgewenst zal de docent ook het gebruik van andere tekenmaterialen en -technieken demonstreren.

Vaak gestelde vraag:

“Ik denk dat ik geen talent voor tekenen heb, kan ik wel meedoen?”

Antwoord: Ja, juist! Het feit dat je interesse hebt om het te proberen is al genoeg. Als je daarnaast in staat bent om je een beetje te concentreren en een ‘open mind’ hebt komt het helemaal goed!

Informatie:

duur: 8 lessen
prijs: € 120,-  (materiaal zelf aanschaffen en meebrengen)
tijdstip: woensdagochtend, van 10.00 – 12.00 uur
lokatie: Wijkcentrum De Fuik, Ridderkerk-Drievliet
data: 13 maart t/m 15 mei, geen les op 27 maart en 1 mei 

Laatste nieuws

Diverse cursussen starten weer in januari 2024, Nog enkele plaatsen vrij !

Meer informatie?

Heb je nog vragen of vind je niet wat je zoekt, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Je kunt dat ook doen door het informatieformulier in te vullen.