Waarom een cursus Tekenen, Aquarelleren volgen?

Omdat het leuk is natuurlijk, maar wat maakt tekenen zo leuk?

Omdat je het echt kunt leren
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt heb je geen zeldzaam talent nodig om te kunnen Tekenen. Ook u kan het leren door te leren ‘zien’ op die speciale manier die voor Tekenen nodig is.

Je maakt Iets tastbaars
Het is fijn om iets tastbaars te maken met je handen. Zeker in deze tijd waarin zoveel gevraagd wordt van ons arme hoofd…

Je leert zien met een frisse blik
Een tekenaar/schilder ziet meer. Je leert je vertrouwde wereld met een frisse blik zien. Door te tekenen krijgen we meer oog voor de schoonheid om ons heen die vaak ook in heel eenvoudige dingen te vinden is.

Het is ontspannend
Tekenen vergt vaak veel concentratie. Word je daar dan moe van? Integendeel, door je aandacht helemaal te richten op je onderwerp komt de gedachtenstroom eindelijk eens tot stilstand.

Het is sociaal
Het is fijn om in een ontspannen sfeer met andere mensen te tekenen of te schilderen. Om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Behoud een frisse geest
Iets (nieuws) leren houdt je geest fris, alert. Bovendien heeft een mens een passie nodig, iets waar je een leven lang aan kan werken. Voor vele mensen is Tekenen of Schilderen zo’n passie geworden…

Doe nu echt wat je altijd al wilde doen
Thuis zijn er altijd wel dingen te doen die veel ‘belangrijker’ zijn dan Tekenen of Schilderen. Hoe vaak heeft u het tekenen/schilderen al uitgesteld tot ‘morgen’? Reserveer nu een ochtend of een avond per week voor uzelf door in te schrijven voor een cursus.